Пилешко с домати, босилек и кус-кус
Пилешки бутчета с гарнитура от кус-кус и чери домати.
Необходими продукти:
За пилешкото:
- 4 пилешки бутчета
- зехтин
- 1 скилидка чесън, счукан
- 1/2 глава лук, фино нарязан
- 1/2 кутийка чери домати, нарязани
- пресен босилек, нарязан
- 2 ч.л. сос табаско
- 2 малки червени чилита, нарязани
За кус-куса:
- 100 г кус-кус, сварен
- зехтин
- 1 скилидка чесън, счукан
- 1/2 глава лук, фино нарязан
- 1/2 червена сладка чушка, фино нарязана
- 1/2 с.л. масло
- 1/2 кутийка чери домати, нарязани
- пресен босилек, нарязан
- пармезан, натрошен
Начин на приготвяне:
На пилешкото:
1. Запържете в тиган на умерен огън месото за 2-3 мин. от всички страни в зехтин до покафеняване. Извадете и заделете.
2. Сотирайте лука и чесъна в зехтин.
3. Добавете пилешкото, чери доматите, босилека, соса табаско, чилитата и овкусете със сол и пипер. Добавете 1 с.л. гореща вода.
4. Намалете огъня и покрийте с капак. Гответе покрито за 5 мин., като разбърквате на всяка минута.
На кус-куса:
1. Загрейте фурната до 175ºС.
2. Запържете чесъна, лука и наситнената чушка в зехтин.
3. Смесете сварения кус-кус със зеленчуците, чери доматите, босилека и маслото. Добавете сол и пипер на вкус.
4. Печете 20 мин. и поръсете с пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ