Пилешко със зеленчуци в сладко-кисел сос
Панирани пилешки хапки с моркови, тиквички и чушки - символ на българо-китайската кухня.
Необходими продукти:
- Един пакет пилешки гърди
- 1 морков
- 1 глава кромид лук
- 2 скилидки чесън
- 1 червена и 1 зелена чушка
- 1 малка тиквичка
- 1 с.л. мед
- 2 с.л. соев сос
- ½ лимон
- 1 с.л. брашно
- 2 с.л. олио
- ½ ч.л. черен пипер и куркума
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Подгответе предварително всички зеленчуци. Нарежете на шайби лука и го отделете така, че да останат лучени кръгчета. Към тях добавете нарязания на ситно чесън. Вземете картофобелачка и с нея нарежете на лентички моркова, само външната част на тиквичката (без семките) и чушката. Така зеленчуците стават на дълги и тънки като паста лентички.
Нарежете пилешките филета на дълги ленти. Така ще ги сготвите по-бързо. Оваляйте ги в брашно и ги запържете в силно загрятото олио, в което предварително сте добавили черния пипер и куркумата. След 4-5 мин. добавете към тях соевия сос, меда и нарязания на шайби половин лимон. Разбъркваме ги, за да се карамелизират. След 2-3 мин. добавяме всички зелунчици и с тях готвиме не повече от 4-5 мин., за да останат хрупкави. Ако не е достатъчно солено от соеви сос, добавете сол и още черен пипер на вкус.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ