Пилешко руло с гъби и кашкавал
Руло от пилешки гърди с плънка от гъби, сирене и подправки.
Необходими продукти:
- 1 комплект пилешки гърди
- 250 г пресни гъби (печурки, манатарки, кладница)
- 2 с.л. зехтин
- 8 ленти бекон
- 1 глава лук
- 2 с.л. олио
- 20 г масло
- сол и пипер на вкус
- 2 скилидки чесън
- мащерка, босилек или розмарин по желание (по-добре пресни, но може и сухи)
- 150 г кашкавал, твърда моцарела или чедър
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди разделете на 2 парчета през средата (на лява и дясна гърда). Всяко от парчетата изтънете като разрежете през средата по ширина, но не режете докрай. Целта е да се получи голяма и тънка пилешка пържола. Обтрийте месото със сол и пипер и покапете със зехтина. Заделете настрана да чака реда си.
2. Наситнете лука и чесъна. Гъбите почистете и нарежете на малки парченца. Ако използвате прясна подправка, наситнете и нейните листенца.
3. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука. Щом стане прозрачен, добавете маслото и гъбите и гответе докато гъбите си пуснат водата и тя се изпари.
4. Добавете чесъна, прясната подправка, сол и пипер на вкус. Разбъркайте и дръпнете настрана да изстине.
5. Рендосайте кашкавал.
6. Върху рогозка или стреч фолио подредете 4 от лентите бекон, като гледате да вървят в една посока. Отгоре сложете пилешка пържола. В нея сложете половината от плънката, после и половината от рендосания кашкавал и завийте на руло. По желание го фиксирайте с клечки за зъби, за да не се отвори. Можете и да вържете с конец.
7. Печете в предварително загрята на 200 градуса за 20-тина минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ