Пилешко роле - сандвич
Хрупкави хлебчета, пълнени с пилешки хапчици.
Необходими продукти:
- 3 обезкостени пилешки филета от бутче, без кожа
- 1 ч.ч. замразени смесени зеленчуци (микс нарязани на кубчета моркови, царевица и грах)
- ¾ чаша сметана
- ½ чаша пилешки бульон
- 2 скилидки чесън, пресован
- 1 средно голяма глава лук, нарязан на малки кубчета
- 1 с.л. брашно
- олио за пържене на пилешкото месо
- масло (аз използвах около ¼ пакетче)
- хлебчета за хотдог (или друг хляб, ако предпочитате)
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Овкусете пилешкото месо със сол и пипер. Загрейте малко олио в един тиган, само колкото да покрие дъното. Обгорете пилешкото. Оставете го да се поизпържи за някоко минути докато стане златисто и от двете страни и го извадете от олиото.
2. Ако е останало доста олио, изхвърлете голяма част и оставете само около 1 ч. л. Добавете мъничко масло и го оставете да се разтопи на слаб огън. Запържете чесъна и лука докато лука стане прозрачен.
3. Добавете 1 с. л. брашно и го запържете за няколко секунди като разбърквате.
4. Залейте с пилешкия бульон и млякото и оставете да къкри на слаб до средно силен огън. Не му позволявайте да кипне, тъй като ще се пресече! Оставете го на слаб огън да къкри докато леко се сгъсти.
5. Междувременно нарежете пилешкото месо на хапчици. Оставете го настрана.
6. Разрежете хлебчетата за хотдог и ги намажете с малко разтопено масло и от двете страни и ги запечете докато станат хрупкави и добият златист цвят.
7. Когато сосът започне да къкри, добавете пилешкото месо и зеленчуковия микс. Разбъркайте и оставете да къкри няколко минути докато сосът добие желаната гъстота. Добавете малко вода ако ви се струва прекалено гъст. Колкото повече варите, толкова по-гъст става сосът, сгъстява се и когато изстине.
8. Овкусете по желание. Намажете върху хрупкавите хлебчета за хотдог и сервирайте!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ