Пилешко, пълнено с пържен ориз
Да го наречем печено пилешко суши.
Необходими продукти:
- 2 бр. пилешки гърди
- чаша сварен ориз
- сос от стриди
- соев сос
- сушен или пресен кориандър
- 2 яйца
- зелен лук
- счукан чесън
- наситнен лук шалот
- фино нарязан лук
- сусамово олио и зеленчуково олио
Начин на приготвяне:
1. Сложете месото в подсолена вода.
2. Налейте олио в сгорещен тиган и изпържете яйцата. Извадете и заделете за после.
3. Налейте зеленчуковото олио и сусамовото олио в сгорещен тиган. Добавете чесъна, лука шалот и кромида и сотирайте леко. Ако използвате сушен кориандър, го добавете сега, а ако предпочитате пресен, той се слага по-късно, с ориза.
4. Добавете ориза и го покрийте хубаво с олио. Когато се позапържи леко, добавете соев сос и сос от стриди. Може да овкусите със сол и пипер. Накрая сложете яйцата и зеления лук.
5. Загрейте предварително фурната на 170-180ºC. Нарежете пилешкото на тънки филийки и ги начукайте, увити в найлоново фолио, така че да станат тънки.
6. Разпределете пържения ориз в средата на така изтъненото месо и навийте. Забодете с клечка за зъби, ако се наложи, за да се държи здраво. Полейте хубаво със сусамово олио.
7. Печете във фурната, покрито с алуминиево фолио, за 15-20 мин. Накрая свалете фолиото и оставете да покафенее отгоре.
8. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ