Регистрация

Пилешко, пълнено с пържен ориз

Пилешко, пълнено с пържен ориз
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2934

Да го наречем печено пилешко суши.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бр. пилешки гърди
  • чаша сварен ориз
  • сос от стриди
  • соев сос
  • сушен или пресен кориандър
  • 2 яйца
  • зелен лук
  • счукан чесън
  • наситнен лук шалот
  • фино нарязан лук
  • сусамово олио и зеленчуково олио

Начин на приготвяне:

1. Сложете месото в подсолена вода.

2. Налейте олио в сгорещен тиган и изпържете яйцата. Извадете и заделете за после.

3. Налейте зеленчуковото олио и сусамовото олио в сгорещен тиган. Добавете чесъна, лука шалот и кромида и сотирайте леко. Ако използвате сушен кориандър, го добавете сега, а ако предпочитате пресен, той се слага по-късно, с ориза.

4. Добавете ориза и го покрийте хубаво с олио. Когато се позапържи леко, добавете соев сос и сос от стриди. Може да овкусите със сол и пипер. Накрая сложете яйцата и зеления лук.

5. Загрейте предварително фурната на 170-180ºC. Нарежете пилешкото на тънки филийки и ги начукайте, увити в найлоново фолио, така че да станат тънки.

6. Разпределете пържения ориз в средата на така изтъненото месо и навийте. Забодете с клечка за зъби, ако се наложи, за да се държи здраво. Полейте хубаво със сусамово олио.

7. Печете във фурната, покрито с алуминиево фолио, за 15-20 мин. Накрая свалете фолиото и оставете да покафенее отгоре.

8. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта