Пилешко предястие с печени чушки
Варени пилешки хапки със зеленчуци и чесън.
Необходими продукти:
- 600 г пилешки гърди без кожа
- 4 дафинови листа
- 1 л пилешки бульон (или 2 кубчета, разтворени в 1 литър вода)
- 2 скилидки чесън
- бадеми или други ядки по избор
- 1/2 глава червен лук
- 2-3 печени червени чушки
- магданоз
- сол и пипер на вкус
- 4 с.л. зехтин
- 1 с.л. оцет (най-добре става с балсамов)
Начин на приготвяне:
1. Изсипете бульона и дафиновите листа в тенджера с капак. Оставете на котлона да кипне.
2. През това време почистете и измийте месото и щом водата заври, го добавете в нея. Отпенете няколк пъти след това, ако има нужда.
3. Докато пилешкото се готви, направете останалата част - в купа нарежете лука, почистените от люспите и семките чушки и магданоза. Добавете намачкания чесън и още продукти по желание (гъби или царевица).
4. Ядките запечете на сух тиган, колкото да освободят ароматите си. Можете да ги счукате в хаванче на едри парчета или да ги сложите цели - въпрос на вкус е.
5. Сварените пилешки гърди нарежете на парченца и изсипете в купата. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Можете да добавите лют пипер по желание или кимион. Разбъркайте.
6. Залейте с оцета и зехтина и разбъркайте отново. Сервирайте!
С така приготвеното ястие можете да напълните сандвичи, като добавите сос и пресни зеленчуци. Рецептата е подходяща и за основно, ако се поднесе с някаква гарнитура като варен ориз например. Можете да опитате и с обезкостени пилешки бутчета, които са доста по-мазнички и профирни, но и по-калорични и тежки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ