Пилешко месо от бутчета с мед
Пилешки хапки с медена коричка.
Необходими продукти:
- 1 кг месо от бутчета без кост
- 2 с.л. зехтин
- 4 с.л. соев сос (с готовност за още при поднасяне)
- 5 с.л. мед
- 4 скилидки чесън
- сол и пипер
- лют пипер на люспи
- сусам и пресен лук за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Месото нарежете на хапки, поръсете със сол и пипер, покапете със зехтин и запечатайте на тиган от всички страни на силен огън за по 30-тина секунди. Прехвърлете в тава.
2. Чесъна намачкайте на паста. Смесете с меда и соевия сос, добавете лют пипер по желание и с получената смес залейте месото.
3. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 40 минути.
4. След изваждане разпределете в порции и поръсете със семена бял сусам и косо нарязан пресен лук. Сервирайте и соев сос, ако на някой му е малко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ