Регистрация

Пилешко в бекон с боровинков сос

Пилешко в бекон с боровинков сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1124

Печени пилешки гърди с беконена обвивка и маслен сос от боровинки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 комплект пилешки гърди (двойни; около 600-800 грама)
  • 16 ленти бекон
  • 4 скилидки чесън
  • 4 с.л. зехтин
  • сол и пипер

За соса:

  • 200 мл гъст боровинков мармалад
  • 1 с.л. мед
  • 100 г масло
  • щипка сол
  • 1 ч.л. горчица

Начин на приготвяне:

1. Разделете пилешките гърди на половинки, а после всяка половинка напречно на две по-тънки филета. Всяко от тях разрежете на по 4 лентички.

2. Прехвърлете месото в купа. Осолете, опипрете и разбъркайте с ръце, за да поеме месото хубаво подправките.

3. Намачкайте чесъна на паста със сол. Добавете зехтина, разбъркайте, залейте месото и отново разбъркайте.

4. Покрийте купата със стреч фолио и приберете в хладилник за 1 час. Можете да приберете и от предната вечер като заготовка за другия ден.

5. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса и си застелете тава с хартия за печене.

6. Взимайте по филенце и го завивайте в лентичка бекон. Редете в тавата. Печете за около 25 минути или докато не прецените, че са готови.

7. Направете соса като изсипете мармалада в тенджера и пуснете на слаб огън да кипва. Щом започне да бълбука, добавете меда и маслото и гответе до леко сгъстяване. Махнете от огъня и разбъркайте с горчицата.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта