Пилешко в бекон с боровинков сос
Печени пилешки гърди с беконена обвивка и маслен сос от боровинки.
Необходими продукти:
- 1 комплект пилешки гърди (двойни; около 600-800 грама)
- 16 ленти бекон
- 4 скилидки чесън
- 4 с.л. зехтин
- сол и пипер
За соса:
- 200 мл гъст боровинков мармалад
- 1 с.л. мед
- 100 г масло
- щипка сол
- 1 ч.л. горчица
Начин на приготвяне:
1. Разделете пилешките гърди на половинки, а после всяка половинка напречно на две по-тънки филета. Всяко от тях разрежете на по 4 лентички.
2. Прехвърлете месото в купа. Осолете, опипрете и разбъркайте с ръце, за да поеме месото хубаво подправките.
3. Намачкайте чесъна на паста със сол. Добавете зехтина, разбъркайте, залейте месото и отново разбъркайте.
4. Покрийте купата със стреч фолио и приберете в хладилник за 1 час. Можете да приберете и от предната вечер като заготовка за другия ден.
5. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса и си застелете тава с хартия за печене.
6. Взимайте по филенце и го завивайте в лентичка бекон. Редете в тавата. Печете за около 25 минути или докато не прецените, че са готови.
7. Направете соса като изсипете мармалада в тенджера и пуснете на слаб огън да кипва. Щом започне да бълбука, добавете меда и маслото и гответе до леко сгъстяване. Махнете от огъня и разбъркайте с горчицата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ