Пилешко вретено с кашкавал на клечка
Панирани пилешки рулца на шиш с подправки, кашкавал и хрупкава коричка.
Необходими продукти:
- комплект пилешки гърди
- 2 стръка розмарин
- 1 скилидка чесън
- 1 люто чушле
- сол и пипер
- 2 яйца
- 100 г кашкавал
- 100 г галета
- 100 г брашно
- 300 мл олио
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситно листенцата розмарин, чесъна и лютото чушле. Ако ползвате дървени шишчета, накиснете ги във вода.
2. Пилешките гърди разделете на 4-6 филета. Всяко от тях сложете между два листа фолио и с точилка нежно изтънете докато стане с дебелина около 0,5 см. Трябва да прозира.
3. Рендосайте на ситно ренде кашкавала.
4. Всяко пилешко филе простирайте на дъска и поръсвайте със сол, пипер, розмарин, чесън, люто чушле и малко от рендосания кашкавал. Слагайте шиш вътре и завивайте на руло.
5. Разбийте яйцата в плоска голяма чиния и добавете в тях кашкавал и розмарин. В друга такава сложете галетата, в трета - брашното. Олиото сгорещете в голям тиган (28 см. диаметър).
6. Овалвайте първо в яйце, после в брашно, пак в яйце и в галета. Пържете двустранно в мазината до образуването на златиста коричка. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.
7. Сервирайте със сос по желание - чеснов, млечен, майонезен, доматен.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ