Регистрация

Пилешко вретено с кашкавал на клечка

Пилешко вретено с кашкавал на клечка
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2370

Панирани пилешки рулца на шиш с подправки, кашкавал и хрупкава коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • комплект пилешки гърди
  • 2 стръка розмарин
  • 1 скилидка чесън
  • 1 люто чушле
  • сол и пипер
  • 2 яйца
  • 100 г кашкавал
  • 100 г галета
  • 100 г брашно
  • 300 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно листенцата розмарин, чесъна и лютото чушле. Ако ползвате дървени шишчета, накиснете ги във вода.

2. Пилешките гърди разделете на 4-6 филета. Всяко от тях сложете между два листа фолио и с точилка нежно изтънете докато стане с дебелина около 0,5 см. Трябва да прозира.

3. Рендосайте на ситно ренде кашкавала.

4. Всяко пилешко филе простирайте на дъска и поръсвайте със сол, пипер, розмарин, чесън, люто чушле и малко от рендосания кашкавал. Слагайте шиш вътре и завивайте на руло.

5. Разбийте яйцата в плоска голяма чиния и добавете в тях кашкавал и розмарин. В друга такава сложете галетата, в трета - брашното. Олиото сгорещете в голям тиган (28 см. диаметър).

6. Овалвайте първо в яйце, после в брашно, пак в яйце и в галета. Пържете двустранно в мазината до образуването на златиста коричка. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

7. Сервирайте със сос по желание - чеснов, млечен, майонезен, доматен.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта