Пилешки щрудел с царевица
Баница с бутер тесто и плънка от месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2/3 от 1 правоъгълен лист бутер тесто, размразено според указанията на опаковката
- 1 голям морков, сварен и нарязан на кубчета
- 1 голям картоф, сварен и нарязан на кубчета
- 1 ч.ч. замразена царевица, размразена (по желание: може да използвате микс замразени зеленчуци - грах, моркови, царевица, вместо морков и царевица)
- 2 ч.ч. сварено пилешко месо, нарязано на кубчета
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. царевично брашно, смесено с 2 с.л. вода
- 1 твърдо сварено яйце, нарязано на кубчета
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
На пълнежа:
1. Сгорещете олио в тигана и добавете пилешкото, царевицата, моркова и картофа. Запържете леко, като разбърквате, за 2-3 мин.
2. Ако е прекалено течно, добавете разреденото царевично брашно, докато се сгъсти съвсем.
3. Добавете сол и пипер на вкус и заделете да се охлади.
На кората:
4. Загрейте предварително фурната на 175ºС.
5. Пригответе кората.
6. Добавете плънката, след това яйцето отгоре.
7. Затоворете и залепете кората тесто и намажете с масло.
8. Печете в предварително загрятата фурна за 25-30 мин. или до златисто-кафяво.
9. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ