Пилешки шницели с яйце
Плоски пилешки кюфтенца на тиган тип пилешки плескавици с парченца месо.
Необходими продукти:
- 400 г пилешки гърди или пържола от пилешко бутче без кожа и кост
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. с връх сладък червен пипер
- лют пипер по желание
- 2 с.л. грис, царевично нишесте или 3 с.л. брашно
- 2 яйца
- 1 с.л. кисело мляко
- 4-5 с.л. олио
- гарнитура и сос по желание
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на много ситни кубчета. Не вкарвайте в чопър, защото ще стане на влакна и кайма. Просто отделете време, за да накълцате добре. Прехвърлете месцата в купа.
2. Добавете сол и пипер, поръсете с грис, нишесте или брашно и залейте с киселото мляко.
3. Чукнете яйцата отгоре и разбъркайте докато се образува смес с парченца месо.
4. Сипете в тиган олио колкото да покрие дъното плътно, но на съвсем тънък пласт. Сгорещете на умерен огън.
5. С малък черпак гребвайте от сместа и изливайте в мазнината. Пържете по няколко шницела на един път за по 2 минути от първата страна, още 2 от втората и после пак обръщайте от първата за 1 минута. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия или върху решетка.
6. Поднесете с гарнитура по желание, пресни зеленчуци и сос по избор. Можете да пъхнете и в хлебче като част от плънка за сандвичи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ