Регистрация

Пилешки хапки с азиатски подправки

Пилешки хапки с азиатски подправки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2080

Пилешко с канела в сметаново-доматен къри сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешко филе (гърди или микс гърди и обезкостено месо от бут)
  • 90 г масло
  • сол и пипер
  • чили на прах на вкус
  • куркума
  • 2 глави лук
  • 1 с.л. гарам масала
  • 1 ч.л. кимион на прах
  • 1 ч.л. кайенски пипер
  • малко джинджифил (пресен рендосан на ситно корен или подправка на прах)
  • 3 скилидки чесън
  • пръчица канела
  • 300 мл доматен сос
  • 200 мл вода
  • 200 мл течна животинска сметана
  • сварен бял ориз и пресен кориандър (или магданоз) за сервиране

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо разрежете на хапки и изсипете в купа. Поръсете със сол, пипер, 1/2 ч.л. чили на прах и толкова куркума. Разбъркайте добре.

2. В голям тиган разтопете 30 мл от маслото и запечатайте в него пилешките хапки. Гответе на силен огън за кратко време и след това прехвърлете в отделен съд.

3. В същия тиган разтопете още 30 г масло и запържете в него нарязания на кубчета лук. Добавете гарам масалата, чесъна и джинджифила, кимиона, пипера кайен, пръчицата канела, още 1/2 ч.л. чили на прах и сол и пипер. Гответе докато лукът стане прозрачен. След това налейте доматения сос (трябва да е рядък), водата и сметаната. Върнете пилешките хапки и намалете огъня на умерен. Оставете да къкри под капак за 10-15 минути.

4. Махнете от огъня и монтирате с последните 30 г масло, което трябва да е студено. Щом се разтопи, ястието е готово за сервиране. Традиционно се поднася с варен бял ориз и поръска от нарязан пресен кориандър.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта