Регистрация

Пилешки филета с коричка от розмарин и пармезан

Пилешки филета с коричка от розмарин и пармезан
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1163

Панирано пилешко с гарнитура от картофи и чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пилешки пържоли от гърди (не много тънки)
  • 1 яйце
  • 80 г рендосан пармезан
  • клонка розмарин
  • сол и пипер
  • 2 с.л. брашно
  • 1 с.л. галета
  • олио
  • картофи, масло, чесън, розмарин, бира - за картофите по желание
  • 2 с.л. майонеза, 1 с.л. кисело мляко, 3 скилидки чесън, пресен копър за чесновия сос по желание

Начин на приготвяне:

1. Ако пържолите са твърде дебели, изтънете като начукате между два листа стреч фолио със стъклена бутилка. Не бива да използвате чук за пържоли, особено ако не е равен.

2. Обтрийте със сол и пипер. Разбийте в купа яйцето. В друг съд сипете брашното, а в трети смесете галетата с настъргания пармезан и наситнените листенца на розмарина.

3. Взимайте пържола, овалвайте първо в брашно, после в разбито яйце и на финала в сместа с пармезана.

4. Имате два варианта - да изпържите, като това е по-вкусната и по-нездравословна алтернатива или да подредите в тава, застлана с намазнена хартия за печене и да готвите в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути - до образуването на златиста коричка.

5. Ако искате картофена гарнитура, нарежете 800 г картофи на полумесеци, сложете в тава или йенска тенджера с капак, залейте с 200 мл бира, овкусете със сол, пипер и листенца розмарин по желание и отгоре подредете нарязано на тънко масло - около 80 грама. После запечете на 200 градуса за 45-50 минути.

6. Ако искате чесновия сос, смесете майонезата с киселото мляко и добавете намачкания чесън и наситнения копър. Посолете на вкус и по желание капнете няколко капки лимонов сок.

 

Снимка: lozhka.su

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта