Пилешки сърчица с гъби и кромид
Пилешки сърца на тиган с карамелизирани моркови, печурки и лук.
Пилешки сърца със зеленчуци на тиган блазнят апетита от Кухнята на Звездев и приканят за чаша вино. Вкусното мезе ухае на мръвчици и е разнообразено с карамелизиран лук, стерилизирани гъби и хрупкави моркови, подправени със соев сос. По желание можете да импровизирате с добавка на царевица от консерва, кисели краставички и лют пипер, за да постигнете идеалната според вашия вкус рецепта.
Първата работа е малко досадното почистване на сърчицата. Защо и как се прави - разберете от видеото. Следва сърцата да се сварят за 20 минути във вряла вода. През това време лука и морковите се нарязват и се запържват в олио. Към тях се добавят сварените и отцедени от бульона сърчица. Гъбите се слагат цели или разполовени - ако са по-големички. Залива се със соев сос и се оставя ястието да се запържи в съвкупност.
На финала се подправя със сол и пипер, поръсва се с пресен магданоз и се сервира. А след това можем да си кажем "Наздраве".
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ