Пилешки рулца с ананас, гъби и кашкавал
Пилешки хапки за мезе със зеленчукова плънка.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешко филе или гърди
- 100 грама ананас от консерва
- 100 грама гъби от консерва или буркан
- 100 грама наденица
- 200 грама кашкавал
- 2 яйца
- 100 грама брашно
- 50 мл сухо червено вино
- сол и пипер на вкус
- 150 мл мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Разрежете пилешките гърди на тънки и широки надлъжни парчета.
2. Отцедете гъбите от консерва, нарежете ги на полумесеци и ги смесете с нарязаната на ивици наденица, рендосания кашкавал, и наситнения на кубчета ананас.
3. Във всяко пърче пилешко сложете от така приготвената плънка, осолете и опипрете на вкус и завийте на руло.
4. Разбийте яйцата и сгорещете мазнината в тиган.
5. Овъргаляйте пилешките рулца първо в брашното, след това в яйце и пържете на маслена баня от всички страни.
6. Когато месцата са запържени, излейте мазнината от тигана, сипете виното и потопете рулата да къкрят в него докато се изпари. Обръщайте ги периодично.
7. Когато алкохолът изври, извадете рулата и ги разрежете през средата по ширина, за да се образуват по-малки рулца. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ