Пилешки пържоли с лимон и каперси
Пържоли от бутче в сос от бяло вино.
Бон Апети
Излъчен на 01.11.2016
Месото от пилешки бутчета е доказано най-вкусната част от пилето, затова при готвенето му няма особено къде да се сбърка. Рецептите за тази сочна червена мръвка са много и всяка си има своя чар. Ето още едно предложение как да си направите пържоли от пилешки бутчета - сочни и крехки с приятен сос и закачливи аромати. Месото се запържва в тиган или тенджера с огнеупорни дръжки в компанията на лук и чесън. Добавят му се подправки, клончета мащерка, бяло вино, бульон и резени лимон и влиза във фурната за още 45 минути. Представете си колко е крехко пилешкото месо, готвено толкова време. А сега включете въображението, за да ви го нарисува овкусено с всички глезорийки, които също се вместиха в рецептата. Вкусно, а?
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ