Панирано пилешко с корнфлейкс и моцарела
Пилешки пръчици или пиле корнфлейкс с чесън и кашкавалена сърцевина.
Необходими продукти:
- 250 г месо от пилешки бутчета без кожа и кокал (може и пилешки гърди)
- парче люто чушле по желание
- 2-3 скилидки чесън
- 2/3 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- лют пипер по желание
- 1 топка моцарела или 100 г твърдо жълто сирене от вид по избор
- 4 с.л. брашно
- 1 яйце
- 100 г корнфлейкс
- 150 мл олио
Начин на приготвяне:
1. Месото нарежете на парченца и изсипете в купата на чопъра. Добавете чесъна, парчета люто чушле, солта и пипера. Смелете докато се получи сравнително хомогенна каша.
2. Пресипете в купа и с ръце опипайте, за да сте сигурни, че няма парчета. Ако има - смелете ги отново. Замесете добре.
3. Разбийте яйцето в чиния. В друга изсипете корнфлейкса и го понатрошете със сухи ръце, за да станат парчетата по-малки. В трета сипете брашното. Изсипете си в купичка олиото, предвидено за готвене. Нарежете на пръчици моцарелата или избраното от вас жълто сирене.
4. Топвайте ръка в олиото и разтривайте. След това в дланта си или върху намаслен плот разстилайте парче от каймата колкото за малко кюфте, но във формата на кебапче, а след това сплесквайте.
5. Слагайте в средата резена жълто сирене и завивайте на руло. Всяко рулце овалвайте първо в брашно, след това в разбито яйце, а на финала в корнфлейска. Редете си готовите пурички в чиния или поднос.
6. Когато сте готови, изсипете олиото от купичката в тиган и сгорещете на средна степен. Пържете пуричките на няколко тура като въртите от всички страни докато хванат златист и апетитен загар.
7. По желание поднесете с кетчуп или друг сос за топкане. За възрастните това е идеалното мезе, а за децата - вкусно основно.
Източник: YouTube/Recipes of the world
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ