Пилешки пържоли с картофи и зеленчуци
Пържоли от пилешки бутчета на фурна с маслини, картофи, домати, чушки и лук.
Необходими продукти:
- 150-200 г чоризо или луканкови бомбички
- 500-600 г картофи
- 2-3 сладки чушки
- 8 скилидки чесън
- 300 г червен лук
- 100 г зелени маслини без костилка
- 2 ч.л. сладък червен пипер
- 1 ч.л. черен пипер - млян
- 1 ч.л. сол
- сух чесън по желание
- 4 пържоли от пилешки бут + сол и пипер
- чери домати на клонка (250-500 г)
- 1/2 лимон
- няколко сръка пресен магданоз
Начин на приговяне:
1. Нарежете избрания колбас от вас косо на овали с дебелина малко под сантиметър. Картофите обелете, измийте и нарежете на едри хапки. Прехвърлете в тава картофите и колбаса и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.
2. През това време обтрийте месото със сол и пипер и оставете да почива.
3. Нарежете на полумесеци чушките и лука, а скилидките чесън - на тънки колелца.
4. Извадете тавата от фурната и намалете огъня на 180. Изсипете вътре лука, чушките и чесъна, добавете маслините и овкусете със сладък пипер, сол и черен пипер и чесън на прах по желание. Разбъркайте добре.
5. Положете пилешките пържоли отгоре, върху всяка от тях сложете по клонка чери домати и върнете във фурната за 30 минути на 180 градуса.
6. След изваждане покапете със сока на половин лимон и поръсете с наситнени пресни листенца магданоз.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ