Пилешки кюфтета с чедър в обвивка от яйце
Котлети от пилешка кайма с плънка от кашкавал, забулени в яйчена обвивка.
Необходими продукти:
- 600 г пилешка кайма или пилешко месо, което да смелите (можете да миксирате месо от гърди и бут, за да се получи по-сочно)
- 2 филии бял хляб
- 200 мл мляко
- сол и пипер на вкус
- 2-3 скилидки чесън
- брашно (около 140 грама)
- 320 г чедър
- олио за готвене
- 8 яйца + 16 с.л. мляко
Начин на приготвяне:
1. Пилешката кайма изсипете в купа. Хляба накиснете в млякото, след това отцедете и натрошете в каймата. Овкусете със сол и пипер и добавете намачкания на паста чесън. Замесете хубаво.
2. Чедъра нарежете на 8 кубчета. От това количество трябва да ви се получат 8 забулени кюфтета. Изсипете си брашно в голяма чиния.
3. Взимайте с влажни ръце от каймата, оформяйте плескавица в дланта си, слагайте в средата парче чедър и завивайте на кюфте. Поставяйте в брашното и действайте докато се изчерпа цялото количество. След това подсушете ръцете си и оваляйте хубаво кюфтетата в брашното.
4. Сгорещете олио в тиган. Нужна ви е мазнина колкото да покрива дъното. Запържете до златисто кюфтетата от всички страни.
5. Разбийте едно яйце с 2 с.л. мляко. Изсипете в тиган с незалепващо покритие и диаметър 24 до 26 см. Ще се получи нещо като палачинка. Сложете в средата ѝ кюфте и го завийте в нея като прегънете палачинката от всички краища върху кюфтето. След това го вземете, внимателно обърнете и поставете с прегъната част надолу в тава. Направете същото и с останалите кюфтета.
6. Щом сте подредили всички в тавата, пъхнете за 15 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Щом извадите, са готови за хапване.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ