Пилешки крилца на грил по тайландски
Печени пилешки крилца с подправки.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки крилца (или друго месо по ваш избор)
- 1 с.л. сос от стриди
- ½ с.л. соев сос
- ½ с.л. захар
- щипка сол
- ½ с.л. сусамово олио
- 1 ч.л. смлян бял пипер
- 1 ч.л. счукан чесън
- щипка стрит кориандър (по желание)
- 1 с.л. олио (с което да се намаже пилето)
Начин на приготвяне:
Прибори: купа, дълбок съд, четка
1. Смесете в дълбок съд пилешките крилца с всички съставки с изключение на олиото и оставете месото да се маринова. Покрийте съда и оставете в хладилника за не по-малко от 2 часа (най-добре ги оставете да престоят една нощ).
2. Загрейте грила до 225°С.
3. Поставете внимателно крилцата върху грила и печете 15 минути. Към седмата-осмата минута ги извадете за малко, за да ги намажете с половината от олиото.
4. Обърнете ги и ги оставете да се пекат на грила за още 15 минути. Отново към седмата минута намажете всяко крилце с останалата част от олиото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ