Пилешки крилца в плик
Бързи печени пилешки крилца с чиста тавичка.
Необходими продукти:
- 800 г пилешки крилца
- 1,5 с.л. соев сос
- 2 с.л. барбекю или терияки сос
- 1/3 ч.л. червен пипер
- 1/3 ч.л. чесън на прах
- 1/4 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. мед
- 1/4 ч.л. кимион
- лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
1. Почистете добре крилцата от останали перушинки. Можете да ги измиете.
2. Смесете подправките заедно и обтрийте крилцата с тях хубаво. Ако ви остане, изсипете в плика.
3. Сложете предварително плика в тавичка, сипете на дъното 2 с.л. вода, за да стане месото по-сочно и започнете да редите овкусените крилца. Дори и да се застъпват, няма да е проблем. Пак ще се сготвят.
4. Затворете плика с предвидената за това свинска опашка и пуснете да се пече на 175 градуса за 25-30 минути.
5. По желание поднесете със смес от още мед, соев сос, чесън на прах и барбекю или терияки сос. Не заливайте с него крилцата, защото ще омекне апетитната им кожичка. Сложете го в отделна купичка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ