Пилешки дробчета със зеленчуци
Пилешки дробчета с лук, соев сос и мащерка.
Бон Апети
Излъчен на 25.04.2018
Пилешки дробчета с пресен лук готвят Лора и Стоян, като залагат на зеления лук да придаде свежо настроение на едно от любимите мезета на българина. А след това по желание можете да го поднесете със сметанов сос с горчица, който да вдъхне допълнителна профирност и питателност на ястието.
Дробчетата се почистват, нарязват се на хапки и се поръсват с брашно. Пържат се в сгорещен зехтин, като може да се наложи да ги готвите на два пъти. Термичната обработка не трябва да е дълга, защото после ще се върнат в тигана отново. Когато всичките леко запържени дробчета са в тигана, се добавя наситнения лук, налива се соев сос и бяло вино, овкусява се с пипер и мащерка и се готви няколко минути.
Соса за поднасяне можете да си направите като в сгорещено масло добавите намачкана скилидка чесън, джинджифил, горчица и по щипка сол и захар. След това се налива сметана и се дърпа от огъня. Вече имате идеалното ястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ