Пилешки гювеч с гъби, картофи и зеленчуци
Семейна вечеря от пилешко с картофи, гъби, чушки, лук, моркови, чесън и горчица.
Необходими продукти:
- 1 морков
- 1 голяма глава лук
- 250 г пресни печурки или друг вид гъби по избор (неконсервирани)
- 800 г картофи
- 1 червена сладка чушка
- 600 г пилешко филе
- 4 скилидки чесън
- 2 с.л. соев сос
За овкусяване:
- 4 ч.л. едрозърнеста горчица
- 1,5 ч.л. сол
- 1 ч.л. лют пипер на люспи
- 2/3 ч.л. черен пипер
- 1,5 ч.л. суха подправка по избор (изберете между босилек, риган или мащерка)
- 100 мл зехтин или друга растителна мазнина, която може да премине термична обработка
- пресни листа копър и/или магданоз
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на хапки, прехвърлете в купа, залейте със соевия сос и разбъркайте. Хапките не трябва да са малки - колкото нормална хапка. Оставете настрана.
2. Лука нарежете на полумесеци и изсипете при пилешкото. Гъбите нарежете на половини или четвъртини - зависи от големината им. Морковите също нарежете на полумесеци и добавете. Чушката нарежете на тънки лентички и прибавете.
3. Наситнете чесъна и изсипете при останалите продукти. Чак на финала на рязането се заемете с картофите, за да не потъмнеят. Обелете, разполовете и след това превърнете в полумесеци. Изсипете в купата.
4. Смесете в купичка горчицата със солта, пипра, лютия пипер и зехтина. Разбъркайте хубаво, залейте продуктите и размешайте добре.
5. Прехвърлете гювеча в тава. Покрийте с фолио или сложете плътен капак. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути. След това махнете капака или фолиото и допечете за още 10 минути.
6. След изваждане поръсете с пресни листенца копър и/или магданоз и разпределете в порции.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ