Пилешки гърди с гъби и кашкавал
Рулца от пилешко с гъбена плънка и кашкавалена коричка с майонеза.
Необходими продукти:
- 500 грама пилешки гърди
- 400 грама гъби от буркан
- 150 грама лук
- 50 грама кашкавал
- майонеза, черен пипер и сол на вкус
- 2 с.л. растителна мазнина
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешките гърди на тънки пържолки. Овкусете ги със сол и черен пипер.
2. Нарежете лука на малки кубчета и го запържете в растителната мазнина. Щом започне да става прозрачен, добавете в тигана и гъбите, нарязани на тънки полумесеци.
3. Във всяко пилешко филенце сложете от плънката с лук и гъби и завийте на рулце. Подредете ги в тавичка. Най-отгоре сложете майонеза.
4. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за 30-40 минути. Когато месото е готово, поръсете го с настъргания кашкавал и печете още 2 минути докато се разтопи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ