Пилешки гърди в бекон с 4 вида сирене
Бекон и сирена оформят плънката на джоб от пилешко филе.
Необходими продукти:
- по 100 г от четири вида сирене, настъргано: чедър, моцарела, колби джак и каквото още обичате
- по 2 пилешки филета от гърди
- 6 резена бекон
- малко масло/маргарин
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса.
2. Разрежете пилешките гърди отстрани така, че оформите джоб.
3. Сложете в тях по малко масло, и достатъчно сирене, така че да запълните изцяло разреза.
4. Сложете резените бекон върху всякофиле и завийте филетата с бекона като руло.
5. Увийте пилешките гърди във фолио и печете върху готварска хартия около 45 минути.
6. Извадете пилешките гърди от фолиото, отстранете мазнината от бекона.
7. Поставете на тава за печене (аз я застлах с фолио) и печете за още 10-15 минути докато станат златисто-кафяви.
8. Обърнете ги и при желание печете още.
9. Сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ