Пилешки бутчета с лук на тиган
Задушени бутчета в лучен сос на тиган.
Необходими продукти:
- 3-4 пилешки бутчета горна и долна част - преценете големината им така, че да могат да се подредят плътно в тиган без да се застъпват
- сол и пипер
- 3-4 глави лук - около 500 г общо
- 4 с.л. олио
- 1/2 ч.л. сода
Начин на приготвяне:
1. Разделете бутчетата на горна и долна част. Поръсете и обтрийте със сол и пипер. Оставете настрана.
2. Лука нарежете на кубчета, но не много малки.
3. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука за 4 минути на умерен към силен огън.
4. Поръсете със содата, намалете огъня на умерен и гответе още 3 минути като бъркате периодично. Поръсете със сол и пипер.
5. Подредете бутчетата върху лука с кожата надолу и сложете капак. Гответе 20 минути. После обърнете бутчетата и гответе още 20 минути.
6. Прхвърлете бутчетата в индивидуални порции и полейте с част от лучения сос. Можете да сложите в чинията и гарнитура от варени картофи или бял ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ