Регистрация

Пилешки бутчета с картофи и кефир

Пилешки бутчета с картофи и кефир
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 750

Мариновани бутчета в кефир, изпечени на фурна със зеленчуци и заливка от чесново олио.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,3 кг долни пилешки бутчета
  • 900 г картофи
  • 2 глави лук
  • 1 голям морков
  • 350 мл кефир
  • 4 скилидки чесън
  • 4 с.л. олио
  • сол и пипер на вкус
  • червен сладък пипер
  • магданоз за поръсване по желание при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пилешките бутчета изсипете в купа. Подправете със сол, червен и черен пипер и разбъркайте.

2. Нарежете лука на тънки полумесеци, разделете на влакна и изсипете в купата. Добавете две намачкани скилидки чесън, залейте с кефира и разбъркайте. Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник да се маринова между 40 минути и 12 часа.

3. Преди да печете ястието нарежете моркова на колелца, а картофите - на парчета. Изсипете при маринованите бутчета и разбъркайте всичко заедно. Овкусете със сол и пипер.

4. Прехвърлете в тава и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

5. Сипете олиото в купичка, добавете сол и червен пипер в него и намачкайте останалия чесън. Извадете ястието и с четка намажете с ароматното масло.

6. Върнете във фурната за още 20 минути. След изваждане по желание украсете с листа пресен магданоз и сервирайте топло.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта