Пилешки бутчета с домати и чушки
Печени пилешки бутчета със зеленчуци и бяло вино по гасконски.
Необходими продукти:
- 2 червени сладки чушки
- 2 зелени сладки чушки
- 2 домата
- 4 цели или 8 долни пилешки бутчета
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 80 мл бяло вино
- растителна мазнина за готвене
- сол и черен пипер на вкус
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Доматите обелете и нарежете на кубчета.
2. Чушките почистете от семките, разполовете по дължина и нарежете на полумесеци.
3. Лука наситнете, а чесъна - намачкайте.
4. Пилешките бучета почистете и обтрийте със сол и пипер.
5. Сгорещете 2-3 с.л. растителна мазнина в тиган и запържете на висок градус бутчетата от всички страни докато хванат апетитна коричка.
6. Прехвърлете месото в тава, а в същия тиган сгорещете още 1 с.л. мазнина. След това запържете в нея леко лука и чесъна и добавете към тях доматите и чушките. Намалете огъня и оставете да се готви за 10 минути под капак. След това налейте бялото вино, овкусете със сол и пипер и оставете под капак за още 20 минути.
7. Изсипете зеленчуците в тавата върху бутчетата. Увийте с фолио и запечете на 200 градуса за 20 минути. Готовото ястие поръсете с наситнен пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ