Пилешки бутчета по ливански
Пилешко по ливански или мариновано пилешко в кисело мляко с подправки.
Необходими продукти:
- 1,8 кг пилешко (може да комбинирате бутчета и бяло месо по желание или да си порцирате цяло пиле)
- 250 мл кисело мляко
- 4 скилидки чесън
- 2 ч.л. кимион
- 1,5 ч.л. кориандър (сух или наситнен пресен)
- листата на 7 стръкчета магданоз
- 3 с.л. лимонов сок
- растителна мазнина
- сол
Начин на приготвяне:
1. Пилешките бутчета (разделени на горно и долно) или парчетата месо обтрийте със сол.
2. В купа изсипете киселото мляко и добавете в него наситнените листа магданоз и кориандър, кимиона, още сол, намачкания на паста чесън и лимоновия сок. Разбъркайте.
3. Овъргалайте добре парчетата месо в маринатата и приберете в хладилник за 2 часа или цяла нощ.
4. Извадете месото от маринатата без да махате полепналия по него сос. Печете на намазнен грил тиган, скара, а може и в тавичка на 200 градуса за около 25 минути.
5. Поднесете с печени зеленчуци или бял ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ