Пилешки бутчета в сметана и горчица
Печени пилешки бутчета в сметанов сос с печурки и горчица.
Необходими продукти:
- 2 пилешки бутчета (горна и долна част)
- 600 г печурки (с кафяви става още по-вкусно)
- 400 мл готварска сметана (заквасена)
- 80 мл горчица
- универсална подправка за печено пиле
- сол
- черен пипер
- кимион
- червен пипер
- препечен хляб за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Измийте гъбите добре и ги нарежете на тънки полумесеци.
2. Изсипете ги на дъното на тенджера с огнеупорни дръжки или йенска тенджера.
3. Сипете им сол и щедро количество черен пипер.
4. Изсипете сметаната и разбъркайте хубаво гъбите в нея.
5. Смесете горчицата с останалите подправки.
6. Разделете горните от долните части на бутчетата.
7. Леко с пръсти повдигнете кожата от месото и набутайте под нея от сместа с горчицата. Намажете и върху кожата.
8. Подредете бутчетата в тенджерата така, че да се закриват до половина от сметаново-гъбената смес.
9. Печете в средата на фурна на 250 градуса под капак за 30-35 мин. След това махнете капака и оставете пилешкото да хване златиста коричка.
10. Поднесете с препечен топъл хляб за потапяне в сметановия сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ