Регистрация

Пилешки бутчета в кисело мляко



Пилешки бутчета в кисело мляко
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2816

Мариновано пилешко с чесън, лимон, кисело мляко и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.03.2018

Печени пилешки бутчета - ежедневно ястие, за което всеки си има рецепта. А тя спасява семейната вечеря в натоварения делник, когато времето за готвене е кът. И докато да се обтрият бутчетата с подправки и просто да се запекат на фурна е елементарно и познато на вскички, то малко по-изисканата марината не затруднява допълнително готвенето, ала превръща крайния резултат в празнична храна за всички.

Заготовките се правят от предишния ден като в хаванче се смесват сухи подправки - босилек, мащерка, розмарин, риган и майоран. В купа се разбърква кисело мляко с лимонов сок, чесън, сол и сухите подправки. Почистените от капачета и перушина бутчета се овалват в сместа и се прибират в хладилника за една нощ. (Може и 24 часа.)

А на другия ден, кгато се върнете от работа, пускате фурната да загрява на 200 градуса, подреждате бутчетата в тава и ги оставяте да се изпекат докато нарежете салата или се изкъпете. Вадите от фурната и сервирате - нищо работа, но много вкусно.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта