Пилешка супа с гъби и топено сирене
Супа от пилешки гърди с топено сирене, гъби и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 700 г пилешки гърди
- 4 с.л. олио
- 1 глава лук
- 500 г пресни гъби
- 50 г масло
- 1 морков
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. сладък червен пипер
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 3 литра вода
- 200 г топено сирене
- листа магданоз
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди нарежете на едри хапки, лука - на кубчета, гъбите - на 6-8 парчета всяка, а моркова - рендосайте.
2. В много голям тиган сгорещете олиото на силен огън и запържете пилешките хапки за три минути до побеляване от всички страни. Намалете огъня на умерен и добавете лука. Гответе 2 минути.
3. Прибавете гъбите и маслото и бъркайте докато започнат да се готвят. Оставете за няколко минути да пуснат водата си и да позиври. След това прибавете моркова и овкусете със сол, черен и червен пипер. Намалете още малко огъня и оставете под капак за няколко минути.
4. Сипете водата в тенджера и кипнете. Добавете съдържанието на тигана и топеното сирене като го гребвате с лъжица или нарежете на парчета, за да се разтопи по-лесно. Оставете да ври 7-8 минути като размешвате периодично.
5. Наситнете листата магданоз, поръсете и махнете от котлона.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ