Регистрация

Пилешка супа с грах и сметана

Пилешка супа с грах и сметана
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1186

Крем супа от грах с парченца пилешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пилешки бутчета
  • 250 г грах
  • 1,3 л. вода
  • 2 дафинови листа
  • 1 малка глава лук
  • 1/2 морков
  • 10-тина стръкчета магданоз
  • 200 мл течна животинска готварска сметана
  • 4 зърна баха
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1/2 ч.л. къри на прах по желание

Начин на приготвяне:

1. Залейте пилешките бутчета с водата, добавете дафиновите листа и бахара, обеления и нарязан на четвъртини лук, стеблата на магданоза и нарязания на едри кръгове морков. Ако нямате някоя от подправките, не се притеснявайте. Оставете да кипне, отпенете и след това оставете да ври докато месото започне да пада от кокалите.

2. Пилешкото месо накъсайте на хапки и заделете. Костите изхвърлете, а бульона прецедете и върнете обратно в тенджерата. Добавете грахта, като си запазите 50 г от нея за украса. Ако използвате сурова грах, я изчакайте да се свари хубаво. Ако използвате консерва или буркан, изсипете в супата с все течността на опаковката.

3. Към готовата грах налейте сметаната и пюрирайте. Добавете пилешкото месо и овкусете със сол, пипер и къри на прах.

4. Разпределете в индивидуални порции и отгоре поръсете заделената грах, покапете със сметана и украсете с листенцата магданоз.

Иточник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта