Домашни палачинки с кисело мляко
Страхотна съботна или неделна закуска за цялото семейство.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- ½ кофичка кисело мляко, разредено с 1 ч.ч. вода
- 2-3 капки екстракт ванилия и масло (по избор)
- 2-3 с.л. олио или зехтин
- 2 ч.ч. брашно
- Щипка сол
- Щипка захар
- Масло, за намазване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с екстракта, солта и захарта, след което добавяме разреденото с вода кисело мляко и олиото. Постепенно при разбиване добавяме брашното, докато се поеме от сместа и се получи консистенцията на тесто за палачинки. Ако е прекалено гъсто, се добавя още вода или мляко, а ако е много течно, се сгъстява с допълнително брашно. Намазваме незалепващ плитък тиган с малко масло и когато се сгорещи, изливаме част от тестото и го разпределяме равномерно по дъното. Пържим около 2-3 мин. от едната страна на умерен огън, след което обръщаме и запържваме палачинките още около 1-2 мин. от другата страна. Поднасяме със сирене, сладко, мед, течен шоколад или всякаква друга плънка по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ