Пилешка салата с карамелизирани бадеми
Азиатска салата с месо, плодове и ядки.
Необходими продукти:
- 1 бр. обезкостени пилешки бутчета или гърди
- 1 малък портокал
- маруля
- 1 ч.л. настъргана портокалова или лимонова кора
За маринатата:
- 1 с.л. юзу мисо (ако не намерите, можете да го пропуснете)
- 2 с.л. саке (ако не намерите, можете да го пропуснете)
- 1 ч.л. захар
За карамелизираните бадеми:
- ½ ч нарязани на филийки бадеми
- 3 с.л. захар
За дресинга:
- 1 с.л. сусамова паста
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л. захар
- соев сос и пипер за овкусяване
Начин на приготвяне:
1. Смесете юзу мисо със саке и захар. Мариновайте пилешкото в този сос за поне 1/2 час.
2. Изпечете на скара или във фурната до готовност.
3. Сгорещете тиган и сложете 3 с.л. захар. Когато се разтопи захарта, прибавете нарязаните на филийки бадеми. Свалете тигана от огъня веднага, за да не изгори захарта. Покрийте хубаво бадемите със захар и бързо ги изсипете върху пергаментова хартия. Оставете да се охладят.
4. Нарежете портокала на кубчета.
5. Смесете необходимите продукти за дресинга.
6. Нарежете пилешкото на хапки. Смесете с портокала, настърганата цитрусова кора и дресинга. Подредете върху канапе от марули.
7. Натрошете бадемите на малки парченца и поръсете салатата преди да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ