Регистрация

Пилешка салата с карамелизирани бадеми

Пилешка салата с карамелизирани бадеми
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2764

Азиатска салата с месо, плодове и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 бр. обезкостени пилешки бутчета или гърди
  • 1 малък портокал
  • маруля
  • 1 ч.л. настъргана портокалова или лимонова кора

За маринатата:

  • 1 с.л. юзу мисо (ако не намерите, можете да го пропуснете)
  • 2 с.л. саке (ако не намерите, можете да го пропуснете)
  • 1 ч.л. захар

За карамелизираните бадеми:

  • ½ ч нарязани на филийки бадеми
  • 3 с.л. захар

За дресинга:

  • 1 с.л. сусамова паста
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. захар
  • соев сос и пипер за овкусяване

Начин на приготвяне:

1. Смесете юзу мисо със саке и захар. Мариновайте пилешкото в този сос за поне 1/2 час.

2. Изпечете на скара или във фурната до готовност.

3. Сгорещете тиган и сложете 3 с.л. захар. Когато се разтопи захарта, прибавете нарязаните на филийки бадеми. Свалете тигана от огъня веднага, за да не изгори захарта. Покрийте хубаво бадемите със захар и бързо ги изсипете върху пергаментова хартия. Оставете да се охладят.

4. Нарежете портокала на кубчета.

5. Смесете необходимите продукти за дресинга.

6. Нарежете пилешкото на хапки. Смесете с портокала, настърганата цитрусова кора и дресинга. Подредете върху канапе от марули.

7. Натрошете бадемите на малки парченца и поръсете салатата преди да поднесете.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта