Регистрация

Пилешка руска супа с кнедли

Пилешка руска супа с кнедли
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2047

Супа с пилешко, картофи и тестени топчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 грама пилешко месо за супа заедно с бульона, в който е сварено (1 литър течност)
  • 1-2 картофа
  • сол и пипер

За кнедлите:

  • 2 с.л. брашно
  • 20 грама меко масло
  • 30 грама кашкавал (настърган)
  • 1 яйце
  • 1 щипка сол

За поднасяне:

  • наситнени пресни билки на вкус (магданоз)
  • сметана

Начин на приготвяне:

1. Накъсайте пилешкото месо на хапки и го върнете в бульона. Оставете да кипне.

2. През това време обелете картофите и ги нарежете на ситни кубчета. Изсипете в супата и оставете да се варят на умерен огън.

3. Пригответе кнедлите като в малка купа смесите брашното с яйцето, кашкавала, маслото и щипка сол.

4. Щом картофите са поомекнали, но не напълно разварени, с помощта на две лъжици направете кнедлите. С едната гребвайте в сместа, а с другата обирайте от първата и потапяйте внимателно в супата така, че кнедлата да се отлепи, но не и да се разпадне.

5. Варете още 12-15 минути и спрете огъня. Опитайте и сложете подправки на вкус.

6. Поднесете супата поръсена с наситнен магданоз и гарнирана с растителна или животинска готварска сметана.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта