Пилешка крем супа с кокосово мляко
Пюрирана супа с пилешко, целина, моркови и кокосово мляко.
Необходими продукти:
- 400 г пилешко филе
- 1 глава лук
- 200 мл кокосово мляко
- 3 моркова
- 1-2 стебла целина
- сол и пипер на вкус
- 1 с.л. олио
- 15 г масло
- сметана, магданоз и крутони за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе залейте с вода (около 1 литър) и оставете да кипне. Отпенете, овкусете със сол и пипер, прибавете парче от стрък целина, 1/2 морков и 1/4 глава лук и оставете да ври докато се сготви. Отцедете бульона и го запазете, месото нарежете на хапки.
2. Лука наситнете, останалата целина и морковите нарежете на парчета.
3. В тенджера сгорещете олиото, изсипете лука и целината вътре, добавете маслото и гответе докато лукът стане прозрачен. Добавете месото и морковите и гответе още няколко минути при постоянно разбъркване.
4. Залейте с бульона и кокосовото мляко. Оставете да ври 10 минути, овкусете със сол и пипер, след което пасирайте.
5. Поднесете с капки течна или лъжичка заквасена сметана, купичка с крутони и поръска от наситнен пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ