Пилешка кавърма с дробчета в гювече
Дроб кавърма с пилешко, лук и чушка, изпечена в гювечета.
Пилешко в гювечета - народна храна за цялото семейство и апетитно представяне на българката кухня пред чужденците. Особено когато гювечетата са направени с деликатен винен сос и два вида пилешко месо - дробчета и филе. А как се приготвя тази вкусотия, показва Иван Звездев в канала си Кхнята на Звездев. Видеото можете да гледате по-горе, а направата е лесна.
Дробчетата се мариноват със сол, пипер, чубрица и малко соев сос. Лукът се задушава в мазнина, добавя се чушка, а след това и наситнено пилешко филе. Овкусява се с джоджен, налива се бяло вино и се готви до изпаряването му. Добавят се дробчетата и ястието се прехвърля в гювечета, които се запичат за 25-30 минути. А после можете да се насладите на вкусна протеинова храна и идеално мезе за вино. Гледайте видеото, за да научите точните продукти и стъпки на направа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ