Гювече с пилешко, топено сирене и сметана
Пилешко гювече със сметана и топено сирене.
Печено пилешко с топено сирене и сметана в гювече прави Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев като част от кампанията "Внимание, чупливо" за превенция от остеопорозата. Това ястие е богато на калций и получава полезна поръска от смлени тиквени семки, носещи допълнителни ценни вещества. Приготвя се много лесно и може да бъде идеален обяд или вечеря - както за самците, така и за семействата.
Пилешкото месо се реже на хапки, които се запържват до побеляване в тиган със зехтин на слаб към умерен огън. Овкусява се само със сол и пипер, защото сосът е богат, плътен и ароматен. За него в тигана от пърженето се подгрява сметана в нея се разтапя топено сирене. Месото се прехвърля в гювеч и се залива със соса. Поръсва се с тиквени семки и се пъхва в студена фурна, защото загрятата би пръснала гювечето. Готви се на 180 градуса 20 минути след вдигане на температурата. А после можете да хапвате - топло, вкусно, питателно и полезно ястие. Важно да използвате млечна сметана, а не продукт - заместител, за да запазите здравословните функции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ