Пилаф с пилешко и моркови
Задушен ориз с месо, зеленчуци и ароматни подправки.
Необходими продукти:
- 400 грама пилешко филе (гърди)
- 200 грама моркови
- 300 грама ориз
- 3 глави лук
- 6 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
- микс сушени зеленчуци или универсална суха подправка
- 3 дафинови листа
- 200 мл растителна мазнина
- 700 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Вземете дълбока тенджерка и на дъното й запържете в много сгорещената мазнина както следва - първо нарязаните на полумесеци моркови, след тях добавяте наситнения лук, после и пилешкото месо на хапки влиза при пържещите се продукти.
2. Щом се запържат хубаво добавете намачкания чесън и всички подправки. Бъркайте още няколко минути, защото после според правилата за правене на пилаф няма да ви е разрешено размешването.
3. Изсипете в тенджерата ориза и го залейте с водата. Оставете да къкри под капак на слаб огън докато течността изври и ястието се сгъсти. Не се изкушавайте да размешате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ