Пикантно чили с месо
Пикантно чили, което се поднеся в купа с пресен хляб и заквасена сметана или с ориз.
Необходими продукти:
- 2 средни глави лук, нарязани на кубчета
- 2 скилидки чесън, счукан
- 1 с.л. зехтин
- 1 1/2 ч.л. чили на прах
- 1/2 ч.л. лют червен пипер
- 1 ч.л. смлян кимион
- 500 г кайма
- 2 консерва домати
- 1 консерва червен боб (отцеден и изплакнат)
- 1 винена чаша вода
- 1 прясно червено чили [без семената и фино нарязано на кубчета]
- 1/2 шушулка канела
- заквасена сметана за украса
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука и чесъна и изпържете в малко зехтин в голяма тенджера до омекване.
2. Добавете чилито на прах, лютия червен пипер, кимиона и подправките, като бъркате енергично около минута.
3. Добавете каймата и гответе докато покафенее леко.
4. Добавете доматите, канелата и водата. Овкусете още малко, ако е необходимо.
5. Оставете да заври (покрито с капак) и намалете огъня до слаб. Гответе 1 1/2 часа, като разбърквате от време на време.
6. Добавете червения боб 30 мин. преди да свалите от огъня.
Източник: www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ