Пикантно свински с микс от плодове
Свинско на фурна с портокали, банани, ябълки и круши.
Необходими продукти:
- 600 грама свинско месо (пържоли, филе, контрафиле)
- 3 с.л. майонеза
- 1/2 портокал
- 1/2 круша
- 1/2 банан
- 1/2 ябълка
- чили сос на вкус
- сол, черен пипер и други подправки по желание
Начин на приготвяне:
1. Почистете свинското месо и го нарежете на порции.
2. Овкусете го със сол, черен пипер и майонеза, обтрийте хубаво и приберете в хладилника да се маринова за минимум 30 минути.
3. Обелете плодовете и нарежете на кубчета. Смесете ги и ги овкусете с чили сос.
4. Печете всинското на един ред в добре намаслена тавичка, чието дъно можете да покриете с алуминиево (не с хартиено) фолио.
5. Щом пържолите се отпуснат и месото започне да дава първи признаци на готовност, изсипете подлютените плодове върху него и върнете да се допече за още 10-15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ