Пикантни пресни картофки в доматен сос
Пресни картфки на тиган в лют сос с подправки.
Необходими продукти:
- 500 г млади картофки
- 1 червена люта чушка
- 2/3 ч.л. семенца ким
- 4 скилидки чесън
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. лимонов сок
- 1/2 ч.ч. вода (около 120 мл)
- 2 с.л. доматен концентрат (гъст)
- 1 ч.л. захар
- сол и черен пипер на вкус
- босилек
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите без да ги белите.
2. Счукайте в хаванче кима и чесъна заедно. Добавете лютото чушле, нарязано на ситно с все семките и счукайте пак.
3. Сгорещете зехтина в тиган и добавете в него чесновата паста, доматената паста, лимоновия сок, сол и захарта. Дръжте докато зехтинът се изпари и попие напълно в продуктите.
4. Чак тогава долейте водата - в противен случай рискувате да опожарите кухнята си.
5. Добавете картофките като леко можете да ги натиснете, за да се разпукат и да попият повече от соса. Гответе докато водата се изпари, но остане някакъв сос. Първо можете да задушите под капак, а после да отхлупите ястието. Добавете сол и пипер на вкус. След като махнете от огъня, поръсете с наситнени листа пресен босилек, ако имате.
6. Сервирайте с листенца босилек за украса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ