Пикантни наденички с гъби и паста
Наденица с макарони, царевица и гъби.
Необходими продукти:
- 400 г наденички по избор
- 1 средна глава лук
- 4-5 пресни гъби
- около 250 мл сметана
- 100 г замразена царевица
- 1 ч.л. чили паста/сос
- 1 кубче месен бульон
- сокът на 1 лайм
- черен пипер
- пакет паста по избор
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на филийки наденичките, лука и гъбите.
2. Запържете на бавен огън лука до омекване и добавете гъбите. Пържете до готовност и заделете. В същия съд сложете наденичките и оставете леко да покафенеят, след това върнете лука и гъбите в тигана.
3. Добавете пипер и разбъркайте.
4. Налейте сметаната и изчакайте да се сгъсти.
5. Добавете царевицата, чили пастата, бульона и сока от лайм. Разбъркайте докато кубчето бульон се разтвори и оставете да се готви за около 10 мин.
6. Сложете предварително сварената и отцедена паста по избор в тигана, разбъркайте и поднесете със салата от краставици и сладки чушки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ