Пикантни калмари на тиган
Пържени калмари с тиквички и чесън.
Бон Апети
Излъчен на 05.01.2017
Аламинут с калмари готвят Лора и Стоян, като показват колко лесно можете да спретнете бързо основно с морски дарове и да се спасите от ситуация с непредвиден гостенин. Продуктите, които се използват за тази рецепта също са малко - калмари - туби и пипала, тиквички, чесън, люти чушлета, зехтин и лимонова кора - това е всичко. Най-добре обаче си купете почистени калмари, за да не ви се усложнява готвенето. Особено ако не сте чистили калмари досега, не рискувайте.
Калмарите се измиват и подсушават. Тиквичката се нарязва с белачка или мандолина на ленти, а чесънът се наситнява. В половината от зехтина се запържват тиквичката и чесъна и се отделят. Можете да ги посолите. Следва да сгорещите останалия зехтин и да запържите калмарите в него. Добавят се сол, лимонова кора и тиквичките, поръсва се с копър и е готово за сервиране - бързо и лесно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ