Пикантна тайландска салата със скариди
Лесно | Порции 5
| Видяна: 2328
Маруля със скариди, мента и лимонов сок.
Необходими продукти:
- 1 глава маруля, нарязана
- 450 г скариди, почистени и задушени
- 1 см джинджифил, нарязан на тънки ленти
- 1 малка глава червен лук, нарязан на тънки филийки
- 2 пресни червени чилита, нарязани на тънки филийки
- 1 стрък лимонова трева, нарязана на тънки филийки
- 2 скилидки чесън, счукан
- 1 с.л. кафява захар
- 2 с.л. рибен сос
- ⅓ ч пресен сок от лайм
- 1 ч.л. черен пипер
- 4 с.л. нарязан на кубчета зелен лук
- 4 с.л. нарязан на кубчета пресен кориандър
- 15 пресни листа мента
Начин на приготвяне:
1. Сложете марулята в купа салата и покрийте със скариди.
2. Поръсете с джинджифил, лук и чили.
3. В малка купа, смесете лимоновата трева, чесъна, захарта, рибения сос, сока от лайм и черен пипер на вкус.
4. Полейте салатата и украсете със зелен лук, листа кориандър и мента.
5. Поднесете.
Най-важните съставки
джинджифил, зелен лук, кафява захар, кориандър, лайм, лимонова трева, маруля, мента, рибен сос, скариди, червен лук, червено чили, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ