Пикантна новогодишна супа от Анадола
Анадолска рецепта за супа с пиле с масло.
Необходими продукти:
- 200 г универсално брашно
- 2 ч.л. (12 г) сол
- 3 ч.ч. вода
- 2 с.л. (30 г) масло или маргарин
- 2 с.л. (30 г) доматено пюре
- 400 г пилешки бульон
- 175 г пилешко месо (сварено)
- 1 ч.л. (2 г) черен пипер
- 3 г червен пипер
- 2 с.л. (30 г) лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното в голяма тенджерка.
2. Прибавете сол и 1⅔ ч.ч. вода, като разбъркате хубаво.
3. Заделете.
4. Сложете 2½ от водата в тенджерка.
5. Оставете да заври.
6. Прибавете при брашнената смес като разбърквате непрекъснато.
7. Налейте в плитка тавичка с диаметър 2,5 см и охладете.
8. Нарежете на кубчета от по 2 см.
9. Заделете.
10. Разтопете маслото в тенджерка.
11. Прибавете брашното, като разбърквате хубаво.
12. Запържете леко за 5 мин. като разбърквате непрекъснато.
13. Прибавете 1⅔ ч.ч. вода и доматеното пюре и смесете.
14. Варете на слаб огън за 5 мин.
15. Прибавете пилешкия бульон и нарязаното на кубчета пилешко и разбъркайте.
16. Овкусете със сол и подправки.
17. Прибавете лимонов сок.
18. Оставете да заври и варете на слаб огън за 5 мин.
19. Поднесете горещо със студения бешамел.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ