Регистрация

Пикантна новогодишна супа от Анадола

Пикантна новогодишна супа от Анадола
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3244

Анадолска рецепта за супа с пиле с масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 Необходими продукти:

  • 200 г универсално брашно
  • 2 ч.л. (12 г) сол
  • 3 ч.ч. вода
  • 2 с.л. (30 г) масло или маргарин
  • 2 с.л. (30 г) доматено пюре
  • 400 г пилешки бульон
  • 175 г пилешко месо (сварено)
  • 1 ч.л. (2 г) черен пипер
  • 3 г червен пипер
  • 2 с.л. (30 г) лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в голяма тенджерка.

2. Прибавете сол и 1⅔ ч.ч. вода, като разбъркате хубаво.

3. Заделете.

4. Сложете 2½ от водата в тенджерка.

5. Оставете да заври.

6. Прибавете при брашнената смес като разбърквате непрекъснато.

7. Налейте в плитка тавичка с диаметър 2,5 см и охладете.

 

8. Нарежете на кубчета от по 2 см.

9. Заделете.

10. Разтопете маслото в тенджерка.

11. Прибавете брашното, като разбърквате хубаво.

12. Запържете леко за 5 мин. като разбърквате непрекъснато.

13. Прибавете 1⅔ ч.ч. вода и доматеното пюре и смесете.

14. Варете на слаб огън за 5 мин.

15. Прибавете пилешкия бульон и нарязаното на кубчета пилешко и разбъркайте.

16. Овкусете със сол и подправки.

17. Прибавете лимонов сок.

18. Оставете да заври и варете на слаб огън за 5 мин.

19. Поднесете горещо със студения бешамел.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта