Пикантен рак с кетчуп
Рачешко месо с лют сос и подправки.
Необходими продукти:
- 1-2 големи рака
- 1 голяма глава лук
- 1 ч.ч. бульон по ваш избор
- 2 см пресен джинджифил
- 1 стрък лимонова трева
- 3 скилидки чесън
- 1 яйце
- 4-5 с.л. кетчуп
- 2 ч.л. олио
- 1 ч.л. захар
- връзка кориандър
- 1/4 ч.ч. чили сос
- 1 прясно червено чили (по желание)
Начин на приготвяне:
1. В блендер, смесете чесъна, джинджифила, лимоновата трева, лука и чилито на фина паста. Ако е необходимо, добавете бульон, за да разредите до желаната консистенция. Заделете.
2. Нарежете рака на порции и заделете в хладилника.
3. Сгорещете олио в уок или тенджера, а може и в по-дълбок тиган. Сложете пастата от блендера и запържете, докато усетите аромата.
4. Добавете кетчуп, чили сос, захар и останалия бульон. Не спирайте да разбърквате и оставете сместа леко да заври.
5. Добавете пресния рак и оставете да заври отново. Покрийте съда с капак и варете 10-15 мин., свалете капака и разбъркайте, докато сместа покрие напълно рачешкото.
6. Когато е готово, изключете огъня и разбийте яйцето. Сложете го в соса, за да се сгъсти.
7. Поръсете с кориандър и поднесете с ориз или хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ