Регистрация

Печен чипс от тиквички с млечен сос

Печен чипс от тиквички с млечен сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1706

Печени тиквички с панировка и млечно-чеснов сос с копър и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г дребни тънки млади тиквички
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. сол
  • 100 г галета
  • 1 с.л. растителна мазнина за готвене

За соса:

  • 2 с.л. майонеза
  • 2 с.л. кисело мляко или заквасена сметана
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. сол
  • пресен копър

Начин на приготвяне:

1. Тиквичките измийте добре, защото няма да се белят. Нарежете на гредички със средни размери: дължина - 5-6 см., дебелина около 2,5 см. и ширина около 3 см.

2. В купа разбийте яйцата със солта. В друга чиния си прехвърлете галетат. Застелете си голяма тава с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 180 градуса.

3. Овалвайте всяка гредичка първо в разбитите яйца, след това в галетата и после редете в тавата като внимавате да не се допират отделните парчета. Покапете с растителна мазнина.

4. Печете за 18-20 минути до образуването на златиста коричка.

5. Докато тиквичките се готвят, направете соса като разбъркате майонезата с кислеото мляко или заквасената сметана и добавите солта, намачкания чесън и наситнени листенца копър.

6. След 5 минути охлаждане прехвърлете гредичките в плато и поднесете със соса за топкане.

 

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта