Печен чипс от картофи и тиквички с галета
Печени картофи и печени тиквички на фурна с коричка от галета и подправки.
Необходими продукти:
- 600 г картофи
- 100 мл олио
- сол на вкус
- 2 щипки розмарин
- 1 ч.л. пушен или сладък червен пипер
- 6 с.л. галета
- 2 тиквички
- 2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете, измийте и нарежете на половини. След това всяка половина нарежете на полумесеци. Прехвърлете в купа, залейте с 50 мл олио и поръсете солта, пипера, розмарина и 3 с.л. от галетата.
2. Разбъркайте много добре с ръце и подредете отделните резени в тава, застлана с хартия за печене. Не трябва да се застъпват.
3. Тиквичките измийте, разполовете през средата на дължината и след това получените половини разполовете вече надлъжно. Всяка от тях нарежете на по 4-6 гредички.
4. Прехвърлете в купа, поръсете със сол и залейте с 50 мл олио. Отгоре пресирайте чесъна, разбъркайте и подредете при картофите.
5. Пъхнете тавата в предвариттелнно загрята на 200 градуса фурна за 25 минути. Опитайте картоф и ако са готови, извадете.
6. Поднесете по желание с майонезен или млечен сос за топкане. Можете да заложите също на кетчуп или барбекю сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ